?>

Is diëten gezond??

Omdat de gezondheid zo belangrijk is …

Personen die kampen met overgewicht zullen op een gegeven moment wel eens op het punt staan om een dieet uit te testen. Tegenwoordig is dat geen probleem, diëten zijn er voor iedereen. Sonja Bakker, appeldieet, bierdieet, snoepdieet, … Gelukkig zal een deel van de personen die op het punt staan om te gaan diëten eerst informatie opzoeken. Als ze op een site komen waar objectieve en neutrale dan zullen ze gauw te weten komen dat diëten alles behalve gezond is. Hier enkele feiten op een rijtje omtrent diëten:

Dat vervelende hongergevoel. Tijdens het diëten is dat vervelende hongergevoel steeds aanwezig. De kans dat u in een zwak moment grote hoeveelheden ongezonde voeding binnenslokt, is groot. Verder spreekt het ook voor zich dat het niet gezond is dat het lichaam steeds zit te hunkeren naar voedsel.

Diëten werken niet. De opzet van de dieetindustrie is simpel: mensen het gevoel geven dat de diëten wel werken. Zo kunnen ze boeken, producten en meer als zoete broodjes.

Dergelijke diëten brengen schade toe aan het lichaam. Onder meer de snelheid van het basaal metabolisme en het metabolisme wordt negatief beïnvloed.

Ze brengen dus schade toe aan het lichaam en indien u dan weer normale hoeveelheden gaat beginnen eten kan het lichaam dat niet allemaal verwerken. Wederom komt al het vet terug. Dit is dus het gekende jojo effect.

Honger- en crashdiëten zullen nooit werken op lange termijn. Het jojo effect komt optreden en voor u het weet bent u nog dikker en ongezonder dan voordien. Vergeet dus die ongezonde diëten. Afvallen kan enkel en alleen door enkele nieuwe gewoontes aan te nemen. Denk bijvoorbeeld aan meer lichaamsbeweging in combinatie met gezonde voeding. Iedereen kan afslanken, ook u. U moet het enkel en alleen willen en bovendien moet u correcte informatie toepassen op uw dagdagelijkse leven.