?>

Het nieuwe jaar goed beginnen

Het nieuwe jaar is weer begonnen, de goede voornemens zijn weer geopend. Het is tijd om vooruit te kijken. En hier hoort goed zorgen voor je lichaam ook bij. Goed zorgen voor je lichaam is makkelijker gezegd dan gedaan. Je ziet overal om je heen lekkere dingen liggen en sporten is niet altijd even leuk als het eruit ziet. Toch zal dit jou zoveel voldoening geven zodat jij de kracht hebt om ook echt “iets te doen” in dit jaar! Wij hebben zin in dit vooruitzicht, ben jij er klaar voor?

Bij goed beginnen denk je vaak aan direct de sporthal opzoeken. Dit is niet het geval. Goed beginnen begint met een mindset om vooruit te kijken. Na deze mindset beginnen we niet met eten maar met drinken. Drinken is namelijk de basis van je lichaam. Water drinken is het belangrijkste wat er is. Door water te drinken zal jou lichaam beter functioneren en alle stoffen worden beter verplaatst. Ook kan je natuurlijk ook thee drinken. Thee is net als water erg goed voor je. Zeker als je het combineert met een kruid zoals in bijvoorbeeld venkelthee maak je jou start nog beter dan het eerst was. Water is de basis van ons lichaam. Zonder water zal ons lichaam dus niet functioneren zoals het moet.

Het begint dus allemaal met thee en water en gaat daaarna door met beweging. Elke dag even lekker de buitenlucht in zorgt dat jou afweersysteem beter gaat functioneren. Zonder te bewegen zal jou lichaam het nieuwe eten dat hierna komt ook niet accepteren. Natuurlijk is fitnessen ook super gezond en zeker ook aan te raden, toch is buiten hardlopen door de buitenlucht veel gezonder dan binnen sporten. Ook is het verstandig om dit niet alleen te doen maar samen met iemand te starten. Door samen te werken stimuleer je elkaar om verder te gaan. Samen ben je altijd sterker dan alleen, en dat geld ook met sporten.

Goede mindset, water en venkelthee, sporten en hardlopen zijn voorbeelden voor een gezonde levensstijl. Hier houdt het natuurlijk niet op: voeding is net zo belangrijk als het bovenstaande. Af en toe een snack is niet verkeerd. Toch zal de basis van jou voeding wel moeten staan op gezonde voeding. En dit kan je perfect combineren door kleine hapjes of fruit te eten. Toch een lekker hapje in een klein formaat dat ook nog super gezond is. Naast deze kleine gerechten is het aan te raden om een witlofsalade te serveren. Witlofsalade met mandarijn is een simpel gerecht dat ook nog erg lekker is. Door de frisheid van de mandarijn en het knapperige van de witlof zorg je dat je echt merkt dat je iets eet. Maar hetgeen wat je eet is pure groenten en fruit. Dit zorgt samen met de tapas en het water dat jij gezonder wordt.

Begin de dag met water, vul het aan met thee. Loop een stuk buiten in de frisse lucht en doe zo nu en dan aan fitness. Voeding komt pas op de laatste plaats, pas op wat je eet. Maar zorg wel dat het lekker blijft en ook genoeg binnen krijgt. Want zonder een gezonde maaltijd is het moeilijk of zelfs onmogelijk te functioneren.

Wij wensen iedereen een fijn nieuw jaar.
En met deze start zal ook jou jaar een succes worden.