?>

Aften genezen

Als u aften heeft, wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk weer kwijt. Het is namelijk zo dat aften wel behandeld kunnen worden maar nooit definitief kunnen worden genezen. De symptomen worden namelijk altijd aangepakt, maar de oorzaak? Die blijft helaas. Er zijn wel mogelijkheden waar u rekening mee kunt houden om het ontstaan van aften tegen te gaan. Zo moet u stress proberen te vermijden. U moet dus geen grote problemen op gaan zoeken of u mengen in een discussie met anderen. Dit kan namelijk de komst van de aften veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk dat u een goede lichamelijk conditie heeft. U moet niet de hele dag op de bank liggen voor de televisie, maar u moet bewegen. Ga bijvoorbeeld eens een lekker eindje fietsen of wandelen, neem de hond mee en ga een ommetje maken door het park.

Verder kunt u zorgen voor de optimale mondhygiëne. Dit is belangrijk. Poets dus zeker twee keer per dag uw tanden en flos eventueel uw tanden na de maaltijd. Verder moet u wondjes in de mondholte en het mondslijmvlies vermijden. Doe er wat aan zodat u geen wondjes in uw mond krijgt.

Maar, wat kunt u nou doen om uw aften te genezen? Als u van de aften afblijft, dan geneest deze vanzelf. Verder kunt u tandpasta op de enzymen smeren en een aanstipvloeistof met lidocaïne er op aanbrengen. Dit verlicht de pijn van de aften. Daarnaast is het erg belangrijk dat u de aften nooit kapot maakt, dan worden de aften erger, zullen ze zich sneller verspreiden en heeft u meer pijn.

Er zijn ook medicijnen tegen aften, hierbij kunt u denken aan een antibioticum of een behandeling die plaats zal vinden door middel van een serie tabletten. Maar er zijn ook andere middeltjes, te denken aan tuinkers, gember, chocolade, bosbessen, salie en kaneel.

Maar wat werkt nu het beste? Dat is per persoon verschillend. Het is in elk geval belangrijk dat u de aften niet open maakt en er zo veel mogelijk af probeert te blijven!